Header image
Van Erve Expertise en Advies

Over ons

Van Erve Expertise en Advies werkt met twee adviseurs: zaakvoerder dr. R.H.G.P. van Erve, orthopedisch chirurg, en dr. P.J.M. van Loon, tevens orthopedisch chirurg.

dr. R.H.G.P. van Erve, orthopedisch chirurg

Inzetbaar voor: algemene orthopedie en traumatologie, specialisatie kinderorthopedie, voet en enkel en prothesiologie.

DR. van ErveDr. van Erve is oprichter en eigenaar van het bureau en beschikt over 20 jaar ervaring in de orthopedie. Hij deed deze ervaring op als arts-assistent niet in opleiding heelkunde aan het Medisch Spectrum Twente te Enschede, assistent in opleiding heelkunde aan het VieCuri Medisch Centrum te Venlo en assistent in opleiding orthopedie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Deventer Ziekenhuis.

Van 2000 tot 2011 werkte hij in het Deventer Ziekenhuis als praktiserend orthopedisch chirurg, waarna hij zich tot 2013 bij Beter Lopen, een zelfstandige kliniek voor voetzorg, volledig toelegde op de diagnostiek en behandeling van loopstoornissen. In september 2013 startte dr. van Erve zijn eigen particuliere praktijk Care to Move op, waar hij werkzaam is als orthopeed met als aandachtsgebied loopstoornissen. Van februari 2014 tot mei 2014 is hij tevens werkzaam geweest als docent pathologie aan de opleiding verpleegkunde van ROC Aventus te Deventer.

Dr. van Erve heeft sinds 2011 ervaring opgedaan in de medische advisering. Orthopedische expertisen doet hij echter al sedert 2000. Hij volgde daartoe de CIA cursussen medische expertise 1 en 2.

Sinds 2011 is het aantal expertisen fors toegenomen. Zo worden bij Lechner Consult te Rotterdam, waar dr. van Erve wegens zijn specialistische orthopedische kennis voornamelijk op dat vlak wordt geconsulteerd, frequent casus aan hem gepresenteerd. Ook aan Boomkamp & Zwarts Letselschade specialisten te Deventer en Stichting Achmea Rechtsbijstand geeft hij medisch advies. Inmiddels weten steeds meer schadebehandelaars de weg naar dr. van Erve te vinden.

drs. P.J.M. van Loon, orthopedisch chirurg

Inzetbaar voor: algemene orthopedie en traumatologie, specialisatie wervelkolom.

Dr. van LoonDr. van Loon is algemeen orthopeed met als specialisatie wervelkolompathologie, waarbij hij zich met name toelegt op wervelkolomproblematiek en de houdingsstoornissen die kinderen kunnen krijgen. Hij heeft als wervelkolom orthopeed in verschillende ziekenhuizen gewerkt en beschikt over ruim ervaring met expertisen en contra-expertisen.

Dr. van Loon volgde zijn opleiding aan het Radboudumc te Nijmegen en werkte 17 jaar in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem, waar hij naast de gewone orthopedische ingrepen ook correctie-operaties voor de scoliose en kyfose uitvoerde. Vanaf 2008 is hij voornamelijk bezig geweest met onderzoek naar oorzaken van rugverkrommingen en het ontwikkelen van goede, niet operatieve behandelingen. De afgelopen jaren heeft dr. van Loon ook zaken voor de rechtbank gedaan.

Vooral het in de jeugd weer uitlijnen van de zo belangrijke wervelkolom met de door hem ontwikkelde TLI brace is door internationale aandacht en waardering nu in Nederland bij Care to Move mogelijk geworden.